AK sætter gang i spørgeskemaundersøgelse om sexchikane

Har du været udsat for sexchikane eller andre seksuelle krænkelser på din arbejdsplads? Er du selv kommet til at krænke nogen? Det er blandt andet de spørgsmål som Atorfillit Kattuffiat vil have svar på i en spørgeskemaundersøgelse som netop er sendt til lidt over 1.300 medlemmer

Der har i de senere år været stor fokus på seksuelle krænkelser rundt omkring i verden, blandt andet via #Meetoo-bevægelsen.

Grønland har ikke været en undtagelse. Sexchikane blandt magthavere samt på arbejdspladsen har nemlig fået stor medieomtale i pressen i løbet af 2020.

Atorfillit Kattuffiat får flere og flere henvendelser fra medlemmer, pressen m.m., omkring emnet. Der har været sager, hvor AKs medlemmer har været udsat for sexchikane, men også sager med medlemmer der er blevet beskyldt for at krænke kollegaer.

Voksende interesse samt åbenhed omkring sexchikane betyder, at AK har fået behov for at blive klogere på emnet, fortæller AKs formand Dina Olsen

– Vi vil gerne have indsigt i vores medlemmers oplevelser omkring sexchikane, samt om og hvordan problemet tackles. Undersøgelsen vil ruste os til at rådgive medlemmer der har været udsat for krænkelser samt medlemmer der bliver beskyldt for at krænke, til at få den bedst mulige hjælp, således alle kan føle sig trygge på arbejdet, siger formand Dina Olsen.

Atorfillit Kattuffiat har 1.300 medlemmer, hvor de fleste er ansat i kommunerne og Selvstyret. Undersøgelsen kan derfor også danne et billede af problemets omfang i bl.a. de offentlige arbejdspladser, mener formand Dina Olsen.

– Undersøgelsen vil også give os et godt grundlag for at rette henvendelse til arbejdsgivere om emnet, samt give dem gode råd til hvordan problemet kan håndteres og forebygges, siger formand Dina Olsen, og fortsætter;

– Jeg håber at så mange som muligt deltager i undersøgelsen. Hvis vi hver især tager et ansvar, kan vi være med til at forebygge fremtidige krænkelser og gøre arbejdspladsen tryg for alle.

Spørgeskemaundersøgelsen foregår anonymt, og man vil derfor ikke kunne se om tilfælde af krænkelser forekommer oftere i bestemte kommuner, byer og arbejdspladser.

Undersøgelsen vil vare indtil den 4. januar 2021.

Anbefalede Nyheder