Stor stigning i advokatomkostninger

2018 har været præget af personsager blandt AK’s medlemmer. Tjenstlige samtaler, usaglige disciplinerer sanktioner, såsom afskedigelser og lignende, samt fratrædelsesaftaler og principsager

Og i mange tilfælde har Atorfillit Kattuffiat besluttet at købe advokatbistand, for at sikre at medlemmer fik den bedst mulige hjælp.

I 2018 har Atorfillit Kattuffiat brugt omkring 1,5 mio. kroner på advokatbistand til medlemmer. Det er en tredobling i forhold til året før, hvor beløbet var 500.000 kroner.

– Vi kigger på hvert enkelte sager og vurderer om der er behov for advokatbistand. Nogle sager behandler vi selv, mens nogle sager bliver givet til vores advokater til behandling.

– At vi har brugt omkring en halvanden million kroner på advokatbistand til vores medlemmer, viser at der har været alvorlige sager, hvor AK har vurderet at en advokatbistand har været nødvendigt for at sikre den bedst mulige udfald i medlemssager, siger Dina Olsen.

Dina Olsen mener også at tredoblingen af advokatomkostninger på bare et år, også afspejler at der har været alt for mange usaglige disciplinerer sanktioner mod AK’s medlemmer.

– I mange tilfælde starter vi med at behandle sagerne selv, og ofte oplever vi at arbejdsgiver er fast-besluttet på beslutninger om disciplinere sanktioner, selvom vi mener at kunne argumentere og dokumenter for sagernes usagligheder. Her er vi ofte nødsaget til at få hjælp fra vores advokater.

Selvom 1,5 mio. kroner lyder meget, mener AK-formanden, at midlerne er godt givet ud, da enkelte medlemmer får meget mere tilbage i form af erstatninger, godtgørelser, fratrædelsesaftaler og bedre, og korrekte for den sags skyld, ansættelsesforhold.

– Vi yder ikke advokatbistand til højre og venstre. Som sagt vurderer vi hvert enkelte sager, og her er det vigtigt for os at være sikker på at vinde sagerne, før vi giver dem videre til vores advokater, slutter Dina Olsen.

Anbefalede Nyheder