Atorfillit Kattuffiat og KNI vil sikre godt arbejdsmiljø gennem TR-aftale

Dina Olsen

KNI-ansatte, der er medlemmer i Atorfillit Kattuffiat, AK, får nu mulighed for at få tillidsrepræsentanter, efter at KNI og Atorfillit Kattuffiat har indgået en aftale for tillidsrepræsentanter

Funktionærer og arbejdere som er medlemmer i AK, der er ansat på individuelle vilkår, er omfattet af den nye TR-aftale, som AK og KNI har indgået. Det betyder, at de ansatte i KNI nu kan vælge en tillidsrepræsentant i deres afdelinger.

Der er mange fordele ved at have en tillidsrepræsentant. Man kan henvende sig til sin TR, hvis man er i tvivl om ansættelsesretlige spørgsmål, eller hvis der opstår situationer på arbejdspladsen, der skaber utryghed. Tillidsmanden kan besvare spørgsmål eller henvise de ansatte til rette vedkommende i fagforeningen, og på den måde sikre hurtig hjælp.

– Det er rart at have én man kan stole på og henvende sig til ved forskellige situationer på arbejdspladsen. Man kan nemlig nemt føle sig alene, når man går igennem en utryg eller på andre måder ubehagelig situation på arbejdspladsen, siger Dina Olsen, formand for AK, og fortsætter;

– Jeg er derfor meget glad for at KNIs ledelse har taget godt imod vores ønske om at indgå en tillidsrepræsentantaftale. Aftalen betyder at begge parter er forpligtet til at samarbejde om at fremme et godt arbejdsmiljø, samt at sikre at de ansatte har trygge rammer.

TR-aftalen mellem AK og KNI er gældende fra 1. september 2022, og man vil herefter kunne udpege tillidsmænds i forskellige afdelinger under KNI.

Dina Olsen håber at offentlig ejede aktieselskaber vil, ligesom KNI, være åben for at indgå en TR-aftale for ansatte med individuelle ansættelsesvilkår.

– Vi har planer om at kontakte Selvstyrer-ejede aktieselskaber med henblik på at indgå TR-aftaler, siger Dina Olsen.

Fakta:
Omkring 40 ansatte under KNI er medlemmer i AK.

AK har som fagforbund omkring 1300 medlemmer på landsplan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Log ind