Forsorgspersonale får en overenskomst

Forsorgsfuldmægtige og assistenter, der er ansat i Kriminalforsorgen, og som til dagligt fungerer som socialrådgivere og sagsbehandlere for anbragte i anstalten, har fået deres egen overenskomst.

Forsorgspersonaler har indtil slutningen af 2019 været ansat med individuelle kontrakter, hvilket har betydet at der har manglet kollektive ansættelsesvilkår.

Atorfillit Kattuffiat har i flere år arbejdet på at sikre forsorgspersonalet i Kriminalforsorgen fik deres overenskomst.

– Det betyder meget at de nu har en overenskomst, for nu kan de stå sammen om at kræve noget fra arbejdsgiveren. Det kan f.eks. være om løn, andre ansættelsesvilkår eller arbejdsmiljø. De står stærkere nu end de gjorde da de stod med individuelle ansættelsesvilkår, siger AK-formanden Dina Olsen.

Den nye overenskomst for forsorgspersonalet er næsten identisk med AKs overenskomst for socialrådgivere og sagsbehandlere.

– At forsorgspersonalet nu har fået en overenskomst der næsten er identisk med en eksisterende overenskomst, er et godt udgangspunkt for at sikre endnu bedre ansættelsesvilkår i fremtidige overenskomstforhandlinger, understreger Dina Olsen.

Der kom skred i sagen om at sikre en overenskomst for gruppen, da AK henvendte sig til folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen.

– AK takker Aaja for at være en stemme for AK, og ikke mindst forsorgspersonalet, i folketingsarbejdet, og på den måde sikret en nødvendig fremskridt i AKs arbejde, siger Dina Olsen.

Den nye overenskomst for forsorgspersonalet, Socialrådgivere og sagsbehandlere i statens tjeneste i Grønland, er gældende fra 1. januar 2020 og fire år frem.

Anbefalede Nyheder