Medlemmer bliver mere bevidste omkring deres rettigheder – Det glæder formanden

De sidste par år har Atorfillit Kattuffiats medlemmer blevet mere bevidste omkring deres rettigheder. Og 2018 har ikke været en undtagelse.

Medlemmer er meget gode til at kigge på deres ansættelseskontrakter med kritiske øjne, før de skriver under. Her er medlemmerne blevet bedre til at spotte at fejl i form af benyttelse af forkert overenskomst og forkert placering i overenskomster.

De fleste kan i samarbejde med deres arbejdsgivere selv finde løsninger, men der er en del med-lemmer der henvender sig til AK for at få rådgivning i hvordan de skal få rettet fejlene, og i nogle tilfælde at AK nød til at tage sagerne og få dem løst.

Medlemmerne er også meget opmærksomme på deres ansættelsesforhold, altså om de f.eks. får dagpenge, tillæg o.l. efter bogen. Det har betydet at flere opgaver til Atorfillit Kattuffiat.

– Vi har haft meget travlt. Vi har især haft travlt i august og september, samt november og december, hvor vi har haft rigtig mange mindre sager, som kan løses forholdsvis hurtigt. Og selvom vi i midten af 2018 har fået en ekstra sagsbehandler/rådgiver, så er det som om at vi har mere travlt en nogensinde, fortæller Dina Olsen, der samtidig understreger at det er et godt tegn at organisation får flere og flere opgaver.

– Det er tydeligt at vores medlemmer bliver mere og mere opmærksomme på deres ansættelsesforhold, understreger hun

Anbefalede Nyheder